Yemen'deki ateşkes

Yemen'deki ateşkes
Taiz'deki Husiler ve devrik lider Salih yanlısı militanlar, kentte ateşkesi denetleyen Yerel Komite Başkanı Şeyban'a ateş açtı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentindeki Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı militanların, kentte ateşkesi denetleyen Yerel Komite Başkanı Abdülkerim Şeyban'a ateş açtığı ve yetkilileriyle varılan anlaşmaya rağmen uyguladıkları ablukayı kaldırmayı reddettiği bildirildi.

Taiz İl Emniyet Müdürü Tuğgeneral Abdulvahit Serhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Husiler ve Salih yanlısı militanların, kentte ateşkesin uygulanmasından sorumlu Şeyban ve ekibine Zeyd el-Muşki mevkisinde ateş açtığını, olayda ölenin olmadığını söyledi.

Husiler ve Salih yanlısı militanların, yetkileriyle varılan anlaşmayı dikkate almayarak Taiz'e abluka uygulama konusunda ısrarcı olduğunu kaydeden Serhan, militanların ateşkesi fırsat bilerek askeri araç ve takviye birlikler getirdiğine dikkati çekti.

Serhan, sorunun, Husilerin ablukayı kaldırmanın, verdikleri mücadeleyi askeri yönden kaybettikleri anlamına geldiğini sanmalarından kaynaklandığını ifade etti.

Şeyban da gazetecilere yaptığı açıklamada, Husiler ile devrik lider Salih yanlılarının, kentin doğu ve batı girişlerini kapatarak, siviller ile gıda ve tıbbi malzemelerin girişine izin vermediğini kaydetti.

Husiler ile kentin girişlerini açmaları konusunda 26 gün önce anlaşmaya vardıklarını hatırlatan Şeyban, "Karşı tarafın komitesinin temsilcileri Muhammed Abdullah Nayif ve Ali el-Cüneyt ile kentin doğu ve batı girişlerine doğru çıkacağımız ve kendileri tarafından karşılanacağımız konusunda anlaştık ancak böyle bir şey olmadı. Husiler her gün yeni mazeret üretiyor." dedi.

Zeyd el-Muşki hattının hala kapalı olduğunu belirten Şeyban, özel kuvvetler kışlasında Husilere ait keskin nişancıların bulunduğunu dile getirdi. Şeyban, abluka kaldırılana veya Kuveyt ile Suudi Arabistan'daki merkez komitesi kendilerine aksini tebliğ edene kadar her gün çıkmaya hazır olduklarını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.