Yemen'deki ateşkes

Yemen'deki ateşkes
Ülkenin çeşitli kentlerinde Husiler ile devrik lider Salih'e bağlı güçlerin düzenlediği saldırılarda 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

SANA (AA) - Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerin düzenlediği saldırılarda 3 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yemen hükümetine bağlı resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, "Ateşkesi Gözlemleme ve Takip Ekipleri" dün 21.00'den bugün saat 09.00'a kadar Husiler ve Salih yanlısı güçlerin Hacce, Cevf, Taiz, Marib, Beyda, Dali ve Şebva kentlerinde gerçekleştirdikleri saldırılarla ateşkesi yaklaşık 80 defa ihlal ettiklerini belirledi.

Husiler ve Salih yanlısı güçlerinin en çok ateşkes ihlalinde bulunduğu Taiz'de 2, Marib'de 1 olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği, Cevf'de 3, Şebva'da 1 olmak üzere 4 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.