Yemen'deki Çatışmalar

Yemen'deki Çatışmalar
Pusuya düşürülen Husiler ile Salih yanlısı güçlerden 19 kişi öldürüldü

SANA (AA) - Yemen'in el-Beyda vilayetinde Halk Direnişi Güçleri'nin (HDG) pusuya düşürdüğü Ensarullah hareketi (Husiler) militanları ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerden 19 kişiyi öldürdüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı HDG birlikleri tarafından, ülkenin orta kesiminde yer alan Beyda'nın Zi Naim ilçesine bağlı Murud ve el-Mihlib dağlık bölgelerinde pusuya düşürülen Husiler ile Salih yanlısı güçlerden 19 kişi öldürüldü.

Bu arada Suudi Arabistan'ın liderliğindeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının, Beyda vilayetinde Husilerin kontrolündeki bölgeleri bombaladığı belirtildi.

Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nden yapılan yazılı açıklamada, Taiz kentindeki yerleşim yerlerinin saldırılara maruz kalmasına yönelik endişelerin giderek arttığı belirtilerek, "Taiz kentinde çatışan tarafları, acil insani yardımların yapılması ve insanların hayatını kurtarmak için ambulans ile yardım araçlarının güvenli geçişine izin vermeleri çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Taiz kentinde hizmet veren hastanelerin çok sayıdaki yaralıları kısıtlı imkanlarla almaya çaba gösterdiği aktarılan açıklamada, ancak kentteki sağlık durumunun son derece kötü olduğu ifade edildi.

Uzun süre siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. 

Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar da çeşitli kentlerde sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.