Yemen'deki El-Kaide operasyonu

Yemen'deki El-Kaide operasyonu
Mukella'da terör örgütü El-Kaide'ye yönelik operasyon çerçevesinde 5'i sivil 27 kişi hayatını kaybetti

MUKELLA (AA) - Yemen'de, ordu birliklerinin ele geçirdiği Hadramevt ilinin merkezi Mukella kentinde çıkan çatışmalarda ilk belirlemelere göre 5'i sivil 27 kişinin öldüğü, 19'u sivil 59 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mukella'da terör örgütü El-Kaide'ye yönelik operasyon çerçevesinde, kentte çıkan çatışmalarda Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı birliklerden 15 kişi, 7 terör örgütü El-Kaide militanı ve 5 sivil hayatını kaybetti.

Kaynaklar, çıkan olaylarda 19 sivilin yanı sıra 29 asker ve 11 terör örgütü El-Kaide üyesinin de yaralandığını, yaralıların Hadramevt Sahil Hastanesine naklediğini kaydetti.

Kent sakinleri de El-Kaide üyesi teröristlerin, kentteki kontrolü kaybetmesinin ardından Şebve'ye doğru ilerlediğini ifade etti.

Yemen'deki yerel kaynaklar, Hadramevt vilayetinin merkezi Mukella'da terör örgütü El-Kaide'nin elindeki tüm ilçelerde uluslararası koalisyonun hava desteği verdiği hükümet yanlısı güçlerin güvenliği sağladığını bildirmişti.

El-Kaide'nin batı cephesine yönelmek için bölgeden çekilmesinin ardından, ulusal ordunun Mukella kentinin mahalle ve merkezlerinde konuşlandığı aktarılmıştı.

Terör örgütü El-Kaide'nin, 2 Nisan 2015'te başlattığı kapsamlı saldırının ardından güvenlik güçleri ve ordunun çekilmesiyle ele geçirdiği Mukella kenti, o tarihten bu yana terör örgütünün kontrolünde bulunuyordu.

Kuveyt'teki müzakerelerle eş zamanlı olarak ülkenin kuzey vilayetlerinde Husiler ile hükümet güçleri arasındaki "kırılgan bir ateşkesin" hakim olduğu Yemen'de, doğu ve güney bölgelerinde El-Kaide'ye yönelik operasyon başlatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.