Yemen'deki intihar saldırı

Yemen'deki intihar saldırı
Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi:- "Terör olayları, hükümeti, orduyu ve Halk Direniş Güçlerini (HDG) terörle mücadeleden alıkoymayacak"

HADRAMEVT (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, terör olaylarının hükümeti, orduyu ve Halk Direniş Güçlerini (HDG) terörle mücadeleden alıkoymayacağını bildirdi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hadramevt iline bağlı Mukella kentindeki saldırının ardından kentteki durumla ilgili, Hadramevt Valisi Ahmed Said ve 2. Askeri Bölge Komutanı Ferac el-Behasni ile telefon görüşmesi yapan Hadi, terör örgütleri ve dayattıkları ideolojilerle mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.

Mukella kentinde düzenlenen intihar saldırısına işaret eden Hadi, "Terör gruplarının işlediği bu gibi eylemler, terör planlarının alçaklığını ve gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor. Terör olayları, hükümeti, orduyu ve Halk Direniş Güçlerini (HDG) terörle mücadeleden alıkoymayacak." ifadelerini kullandı.

Bu arada Yemen Başbakanı Ahmed Abid Bin Dağr da terörle mücadeleye ve beslendiği kaynakları kurutmaya devam ettiklerini belirterek, bu gibi terör eylemlerinin hükümetin terörle mücadeledeki kararlılığını engelleyemeyeceğini ifade etti.

Yemen'in Mukella kentindeki Fuh bölgesinde yer alan ve askere yeni alınanların eğitim gördüğü En-Necde karargahı önünde gerçekleştirilen intihar saldırısında 25 asker ölmüş, 60 kişi yaralanmıştı. Yaralananlardan bazısının durumunun kritik olduğu aktarılmıştı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Yemen ordusu 24 Nisan'da yaklaşık bir yıldır El-Kaide'nin elinde bulunan Mukella'da yeniden kontrolü sağlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.