Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Taiz'de sivil yerleşim yerlerine düzenlenen saldırılarda 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı- HDG ile Husiler ve Salih yanlıları arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 19 kişi öldü 13 kişide yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ve Salih yanlıları Taiz'in En-Nesiriye Mahallesi'nde sivil yerleşim yerlerine top atışıyla saldırı düzenledi. Saldırıda 2'si çocuk 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 5'i çocuk 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Aynı kaynaklar, Taiz'in Eş-Şagab ve El-Mesrah köyü ve Es-Safa Mahallesi'nde ise Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını aktardı.

Çatışmalarda Husiler ve Salih yanlılarından 16 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığa işaret eden kaynaklar, direniş güçlerinden ise 3 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin yaralandığı belirtti.

- Hudeyde'ye hava saldırıları

Yerel kaynaklar, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin El-Hudeyde kentinde Husiler ve Salih yanlılarına ait mevzilere yoğun hava saldırıları düzenlediği de ifade etti.

Saldırılarda ölü ve yaralılar olduğu aktaran kaynaklar, sayıya ilişkin ise net bir bilgi vermedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.