Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Taiz'de savaş mağdurları sağlık durumlarına dikkati çekmek amacıyla kentin en büyük caddesini trafiğe kapattı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde savaş mağdurları, hükümet ve uluslararası kuruluşların sağlık durumlarıyla ilgilenmemesine tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) yanında Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) karşı savaşa katılarak yaralanan çok sayıda kişi, Taiz'in en büyük ve işlek caddelerinden olan Cemal Abdunnasır Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Taiz Emniyet Müdürü Abdulvahid Serhan'ın göstericilere tedavi taleplerini ilgili makamlara iletme sözü vermesiyle göstericiler caddeyi tekrar trafiğe açtı.

Göstericiler, Serhanla yaptıkları ittifakın yerine getirilmemesi durumunda daha fazla caddeyi trafiğe kapatma tehdidinde bulundu.

Kentteki Es-Sevra Devlet Hastanesi yetkilileri ise savaşta yaralanan ve tedavi edilmesi gereken hastaların sayısının 6 bine ulaştığını ifade etti.

Uluslararası insani yardım ve sağlık kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar daha önce yaptığı açıklamada, geçen mayıs ve ekim ayları arasında Ravda Hastanesi'nde 5 bin 300 yaralıyı tedavi ettiğini duyurmuştu.

Yemen'in yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz başta olmak üzere birçok bölge Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında yaşanan şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Husiler, Taiz'in birçok bölgesini kuşatma altında tutuyor ve insani yardımların girişine izin vermiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.