Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Husilerin kuşatması altındaki Taiz kentinde, 11 Şubat devriminin yıl dönümü kutlandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yönetiminin devrildiği 11 Şubat 2011 devriminin yıl dönümünü kutladı.

Devrimin beşiği olarak bilinen Taiz'in merkezindeki Cemal Abdunnasır Caddesi'nde devrimin 5'inci yıl dönümünü kutlayan gençler, geçen nisan ayından beri çatışmalara sahne olan kentin sokaklarında Yemen bayrağı taşıdı. Cemal Abdunnasır Caddesi'nde gün boyu devrimin yıl dönümü nedeniyle sanatsal etkinlikler düzenlendi.

Öte yandan Halk Direnişi Güçleri'ne (HDG) ait sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, kentin bazı bölgelerinde çıkan çatışmalarda 18 Husi'nin öldürüldüğü ve onlarcasının yaralandı belirtildi. Söz konusu çatışmalarda HDG'den 1 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Hastane kaynakları ve görgü tanıkları da Husilerin tanktan roket atmaları sonucu Sabr el-Mevadem köyünde 1 sivilin öldüğünü, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 7 kişinin yaralandığını kaydetti.

Yemen'in yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz başta olmak üzere birçok bölge Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında yaşanan şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Husiler, Taiz'in birçok bölgesini kuşatma altında tutuyor ve insani yardımların girişine izin vermiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.