Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Yemen'in Cevf kentinde çıkan çatışmalarda biri komutan 3 Husi ile bir milis öldü- Taiz'de hükümet güçleri bazı bölgeleri ele geçirdi

SANA (AA) - Yemen'in Suudi Arabistan sınırındaki El-Cevf ilinde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmada Husilerden biri komutan 3 militan ile HDG'den 1 milisin öldüğü bildirildi.

Cevf'teki HDG birlikleri yetkililerinden Mübarek el-İbadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eş-Şeaf ilçesine bağlı El-Yeteme bölgesinde HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmada, Husilerin bölge komutanlarından Ebu Şihab el-Vayli ile 2 korumasının hayatını kaybettiğini söyledi. İbadi, çatışmada bir milisin de öldüğünü kaydetti.

Taiz'de ise ulusal ordu ile HDG birliklerinin ilerleyişi sürüyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre, dünden bu yana kentte bulunan 35. Tugay çevresinde devam eden çatışmalarda Mefrak Şerab yönünde ilerleme kaydeden HDG, Ez-Zanniyyin Tepesi'nin kontrolünü de ele geçirdi. Es-Semn ve Es-Sabun bölgelerinde ise çatışmaların sürdüğü ifade edildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların Taiz'in güneyindeki Softel Tepesi'ne düzenlediği hava saldırılarında ise Husilere ait bir tank ile bir askeri araç kullanılamaz hale getirildi.

Hükümet güçleri son 3 günde Taiz'in batı ve güneybatı cephelerinde ilerleme kaydetmiş ve yaklaşık 10 aydır devam eden ablukayı kısmen yarmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.