Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Taiz kentinde düzenlenen hava saldırıları ve çıkan çatışmalarda 23 kişi öldü, 34 kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde düzenlenen hava saldırıları ve çıkan çatışmalarda 23 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Taiz'in doğu ve kuzeyindeki çatışmalar ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin kente düzenlediği hava saldırılarında 17 Husi militanın öldüğü, iki tankın imha edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca söz konusu çatışmalarda HDG mensuplarından da 2 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre ise Husilerin Taiz kentinin Cebel Sabr ve Ed-Dabab bölgelerine düzenlediği topçu saldırılarında biri kadın 4 sivil öldü, 19 sivil yaralandı.

- Sana'daki cami saldırılarının birinci yılı

Öte yandan, Sana'nın el-Ceraf bölgesinde bulunan Bedir ve Haşuş camilerine düzenlenen bombalı saldırıların birinci yılı münasebetiyle Husilerin düzenlediği gösteriye onlarca kişi katıldı. Cami saldırılarında hayatını kaybedenlerin resimlerini taşıyan göstericiler, salı günü 119 kişinin hayatını kaybettiği Hacce saldırısını da protesto etti.

Geçen yıl mart ayında Sana'nın Ceraf bölgesindeki Bedir ve Haşuş camilerine bombalı saldırılar düzenlenmişti. Onlarca kişinin öldüğü saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.