Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Ebyen'de ordu birlikleri ile El-Kaide arasındaki çatışmada 10'u militan 12 kişi öldü- Taiz'de yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu 5 sivil hayatını kaybetti

ADEN (AA) - Yemen'in güneyindeki Ebyen ve Taiz illerinde çatışmalar ve mayın patlaması nedeniyle 17 kişi yaşamını yitirdi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ordu birlikleri, ülkenin güneyindeki Ebyen ilini terör örgütü El-Kaide militanlarından temizlemek için geniş çaplı operasyon başlattı. İl merkezi Zencebar'da ordu birlikleri ile örgüt militanları arasındaki çatışmada 10'u militan, 2'si asker 12 kişi hayatını kaybetti.

Askerlerin, operasyon kapsamında, Zencebar kentinin batı girişindeki bazı bölgelerde denetimi sağladığı belirtildi.

Öte yandan, Taiz ilinin batısında yer alan ana yola döşenmiş mayının bir yolcu otobüsünün geçişi sırasında patlaması sonucu 5 sivil öldü.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçlerinin (HDG) yazılı açıklamasında, Taiz'in ed-Dubab yolunda Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih taraftarları tarafından döşenen mayının, bir yolcu otobüsününün geçişi sırasında infilak ettiği bildirildi. Patlamada, 5 sivilin yaşamını yitirdiği, 7'sinin yaralandığı ifade edildi.

Taiz ilinde yaklaşık iki hafta önce başladığı ilan edilen ateşkese rağmen ihlaller devam ediyor.

Yemen'de taraflar arasında barış görüşmelerinin üçüncüsü dün Kuveyt'te başlamıştı. Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, görüşmelerin ilk oturumunun "yapıcı ve olumlu" geçtiğini belirtmişti.

Yemen'de taraflar, BM'nin çağrısı üzerine, Kuveyt müzakereleri öncesi iyi niyet göstergesi olarak 10 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.