Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Savaş nedeniyle Yemen'de bir buçuk milyon kişi işini kaybetti- Şebve kentinde Husilerle Yemen ordusu arasındaki çatışmalarda 1 asker ile 9 militan öldü

ADEN (AA) - Yemen'de bir yılı aşkın süredir devam eden savaş sebebiyle yaklaşık bir buçuk milyon kişinin işini kaybettiği bildirildi.

İktisat ve Enformasyon Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan "Yemen... Ekonomi Göstergeleri" başlıklı rapora göre, Yemen'de savaş nedeniyle bir buçuk milyon kişi işsiz kaldı.

Yılın ilk çeyreğindeki emtia fiyatlarında yaşanan artışın ele alındığı raporda, geçen yılın aynı dönemine göre fiyatlarda yüzde 25'lik bir artış yaşandığı, bu bağlamda yüzde 45'lik oranla artışın en çok Taiz'de görüldüğü, onu sırasıyla El-Hudeyde, Aden, Hadramevt, Marib ve Sana'nın izlediği kaydedildi. Raporda Taiz'deki ambargonun kentte insani drama neden olduğu vurgulandı.

Öte yandan, ülkede ilan edilen ateşkese rağmen, Şebve kentine bağlı Useylan ilçesinde Yemen ordusuna bağlı birliklerle Husiler arasında çıkan çatışmalarda 1 asker ve 9 militanın öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler Useylan ilçesinde ordu birliklerinin mevzilerine saldırı düzenledi. Saldırının ardından taraflar arasında çıkan çatışmada 1 asker ile 9 Husi hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı.

Yemen'de taraflar, BM'nin çağrısı üzerine, Kuveyt müzakereleri öncesi iyi niyet göstergesi olarak 10 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.