Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
El-Kaide, Zencebar kentinde elinde tuttuğu hükümet binalarından çekilmeye başladı

ADEN (AA) - Yemen'de terör örgütü El-Kaide'nin Ebyen vilayetinin merkezi Zencebar kentinde elinde tuttuğu hükümet binalarından çekilmeye başladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün aşiret üyelerinden oluşan arabuluculuk komitesiyle varılan uzlaşı neticesinde El-Kaide saflarında sabahtan itibaren hareketlilik yaşandı.

Örgüt militanlarının, Zencebar'da başta yerel yönetim binası olmak üzere elinde tuttuğu hükümet binalarından çekilmeye başladığı aktarıldı. Konuyla ilgili ayrıntı verilmedi.

El-Kaide'nin, dün önde gelen aşiret üyelerinin yaptığı arabuluculuk neticesinde güneydeki Ebyen vilayetinin merkezi Zencebar ile ikinci büyük kenti Cear'da kontrol altında tuttuğu bölgelerden çekilmeyi kabul ettiği bildirilmişti.

Yerel kaynaklar, örgüte Aden ve Ebyen arasındaki karayolu ile kent girişlerinde döşediği mayınları temizlemesi için bir hafta mühlet verildiğini ve bu sürenin dolmasının ardından El-Kaide'nin söz konusu bölgelerden tamamen çekileceğini kaydetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.