Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Hükümete bağlı birlikler, Taiz'deki El-Umri karargahında denetimi sağladı

TAİZ (AA) - Yemen'de hükümete bağlı birliklerin ülkenin batısındaki Taiz iline bağlı Babu'l Mendeb ilçesinde yer alan El-Umri karargahını ele geçirdiği bildirildi.

Aden'deki 4'üncü askeri bölge komutanlarından Tümgeneral Fadl Hasan el-Umri, yaptığı yazılı açıklamada, hükümete bağlı güçlerin Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının kontrolü altındaki El-Umri karargahında denetimi sağladığını belirtti.

Ordu birliklerinin, koalisyon güçlerinin hava desteğiyle düzenlediği operasyon sonrası Husiler ile Salih yanlılarının onlarca kayıpla karargahtan çekildiğini aktaran Umri, birliklerin Taiz'in batısındaki El-Cedid bölgesi ile El-Muha limanına doğru ilerlediğini kaydetti.

Hükümete bağlı birlikler, birkaç gün önce ülkenin Aden'den Babu'l Mendeb bölgesine kadar uzanan sahil şeridinin denetimini sağlama ve Husilerin Taiz'in batısındaki El-Hudeyde ilinden gelen yardımlarının kesilmesi hedefiyle "Altın Ok" isimli bir operasyon başlatmıştı. Söz konusu operasyonun koalisyon güçleri tarafından havadan desteklendiği duyurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.