Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Eski Cumhurbaşkanı Salih:- "Ellerimizi, barış için komşumuz Suudi Arabistan ve Suud ailesinin yönetimine uzatıyoruz. Barış ve diyalog elini, 'Ne zarar görelim ne zarar verelim' prensibiyle uzatıyoruz. Gelin anlaşalım"

MARİB (AA) - Yemen'in devrik lideri Ali Abdullah Salih, Suudi Arabistan'la diyaloğa hazır olduğunu bildirdi.

Salih'in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi Partisinin sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yapılan yazılı açıklamaya göre, devrik lider, partisinin Erhab ve Hamedan ilçelerindeki yetkilileriyle Sana'da bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Salih, Suudi Arabistan'a yönelik şu çağrıda bulundu:

"Ellerimizi, barış için komşumuz Suudi Arabistan ve Suud ailesinin yönetimine uzatıyoruz. Barış ve diyalog elini, 'Ne zarar görelim ne zarar verelim' prensibiyle uzatıyoruz. Gelin anlaşalım, Suudi Arabistan yönetimi, Kral Selman bin Abdulaziz, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ve Prens Muhammed bin Selman, gelin anlaşalım."

Sebat ve direnişin sahada ve siyaset koridorlarında, askeri ve siyasi alanlarda dengeleri tamamen değiştirdiğini vurgulayan Salih, "Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin meşruiyetinin sona erdiğini" öne sürdü.

Devrik lider Salih, geçen yıl temmuz ayında "büyük kardeş" olarak nitelendirdiği Suudi Arabistan'a diyalog çağrısı yapmıştı.

Söz konusu çağrının, ülkede hükümet yanlısı birlikler ile hükümet karşıtı Husiler ve devrik lider Salih yanlıları arasında 26 Mart 2015'te başlayan iç savaşta iki yılın tamamlanmasından birkaç gün önce gelmesi dikkati çekti.

Yıllardır siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülke genelinde farklı bölgelerde devam ediyor. Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.