Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Yemen Başbakanı Bin Dağr:- "Yarım çözümler barışı sağlamaktan ziyade önce Yemen halkı sonra da uluslararası toplum için feci sonuçlar doğurur"

SANA (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, "yarım çözümler"le barışın sağlanamayacağını belirtti.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, Rusya'nın Riyad Büyükelçisi Sergei Kozlov'u kabul eden Bin Dağr, "Yarım çözümler barışı sağlamaktan ziyade önce Yemen halkı sonra da uluslararası toplum için feci sonuçlar doğurur." ifadesini kullandı.

Meşru hükümetin barışı sağlamak istediğine dikkati çeken Bin Dağr, ancak bunun için siyasi çözümün referans kaynaklarına bağlı kalınması ve darbeci tarafın başkent Sana'dan çekilme ve silahları teslim etme gibi savaşı bitirme niyetinde olduğunu gösteren adımlar atması şartının yerine getirilmesi gerektiğine değindi.

Bin Dağr, Yemen'de siyasi çözümün referanslarının herkes tarafından bilindiğini, bunların uluslararası konsensüse haiz olduğunu ve "ister siyasi çözüm aracılığıyla, isterse askeri açıdan" Husileri buna uymaya zorlamak gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.