Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Koalisyon güçlerince havadan destekli yönetim yanlısı ordu, Taiz'in batısındaki bazı bölgelerde kontrolü ele geçirdi

TAİZ (AA) - Yemen'de yönetim yanlısı güçlerin, Taiz'in batısında Husilerin kontrolündeki bazı bölgeleri ele geçirdiği bildirildi.

Hükümet güçlerinin Taiz Sözcüsü Mansur el-Hasani, yayımladığı yazılı açıklamada, Taiz'in batısında bulunan Mevza ilçesinde ilerleyen Ulusal Ordu'nun, Halid Karargahı'nın kuzeyindeki Cebel Sultan, Telal el-Vasat ve Cebel Demahneyeyn'de kontrolü sağladığını duyurdu.

Açıklamada, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının hava saldırıları ve yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çatışmanın ardından söz konusu bölgelerde kontrolün sağlandığına dikkat çekildi.

Öte yandan havadan destekli yönetim yanlısı güçlerin, kentin kuzeyindeki Vadi Ez-Zenuc, Cebel el-Va'ş ve Hava Savunma Karargahı'na ilerlemek isteyen Husileri püskürttüğü bilgisi verilen açıklamada, çıkan çatışmalar ve hava saldırılarında 6 militanın öldürüldüğü, onlarcasının yaralandığı ifade edildi.

Yıllardır siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülke genelinde devam ediyor.

Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.