Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed'in konvoyuna başkent Sana'da silahlı saldırı düzenlendi- Aracına kurşun isabet eden Ahmed güvenli bir yere götürülürken, Yemen Dışişleri Bakanlığı Husileri suçladı

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in bulunduğu konvoya, Yemen'in başkenti Sana'ya vardığı sırada silahlı saldırı düzenlendiği, saldırıda can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirildi.

BM kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ahmed'in konvoyu, Uluslararası Sana Havalimanı yakınlarında BM karşıtları tarafından saldırıya uğradı.

Saldırı sırasında konvoya Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlere bağlı "ulusal güvenlik" birimlerinin eşlik ettiği kaydedildi.

Saldırıda can kaybı olmadığı ancak Ahmed'in aracı ile bir başka araca kurşun isabet ettiği, BM temsilcisinin saldırının olduğu bölgeden alınarak güvenli bir yere götürüldüğü belirtildi.

- Yemen Dışişleri Bakanlığından açıklama

Öte yandan Yemen Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Husiler, konvoya ateş açarak BM temsilcisine suikast düzenlemeye çalışmakla suçlandı.

Açıklamada, BM temsilcisine yönelik barbar saldırının arkasında "darbeci" güçlerin olduğu, başkentte böylesine bir saldırıyı başka kimsenin düzenleyemeyeceği vurgulandı.

Saldırının, Ahmed'in Yemen'de savaşın son bulması için çaba sarfettiği bir zamanda meydana geldiğine işaret edilen açıklamada, bunun da uluslararası topluma meydan okuma ve hafife alma anlamı taşıdığı belirtildi.

Husilerden, hükümetin iddialarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Ahmed, ülkedeki taraflar arasında ramazan ayı öncesinde ateşkes sağlanması için barış müzakerelerinin yeniden başlaması kapsamında Sana'ya gelmişti.

Husi yanlılarının, havalimanından ayrıldığı sırada Ahmed'in yer aldığı konvoya boş su şişesi attığı aktarılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.