Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Ordu birlikleri, Marib'te Husilerin ele geçirdiği bazı bölgelerde yeniden denetimi sağladı

MARİB (AA) - Yemen'de ordu birliklerinin, ülkenin doğusundaki Marib ilinde Husilerin ele geçirdiği bazı bölgelerde yeniden denetimi sağladığı bildirildi.

Askeri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Marib'in batısındaki Sarvah ilçesinde yer alan orduya ait bir takım mevzilere yoğun şekilde saldırı düzenleyen Husiler, bu mevzilerin bazılarını ele geçirdi.

Orduya ait birliklerin birkaç saat sonra aynı bölgelere karşı saldırı düzenlediği ifade edilirken taraflar arasında yaşanan çatışmada, 15 Husinin öldüğü, 4'ünün esir alındığı belirtildi. Askerlerin, çatışmanın ardından söz konusu bölgelerde denetimi sağladığı kaydedildi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan ve Eylül 2014'ten bu yana başta başkent Sana olmak üzere bazı bölgeleri kontrolü altında tutan Husilere, Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetinin talebi doğrultusunda Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri operasyon düzenliyor.

Husilerin, Sana'nın savunmasında önemli hatlardan biri olarak addettikleri Sarvah'ın çoğu bölgesinde Nisan 2015'ten bu yana denetimi elinde bulundurduğu ifade ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.