Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Taiz'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na baskın düzenleyen hükümete bağlı birlikler çok sayıda binada kontrolü sağladı

TAİZ (AA) - Yemen'de hükümet birliklerinin, ülkenin güneybatısındaki Taiz vilayetinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na baskın düzenlediği ve çok sayıda binada denetimi sağladığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin doğusundaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na baskın düzenleyen hükümete bağlı birlikler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Hükümet birliklerinin, sarayın ana ve batı kapısında denetimi sağladığı ve çok sayıda binada kontrolü ele geçirdiği belirtildi.

Husilerin, denetimin henüz sağlanamadığı binalara, Et-Teşrifat askeri karargahından bombalı saldırı düzenlediği ifade edildi.

Hükümete bağlı birliklerin çatışmada Husilere ait bazı zırhlı araçları ele geçirdiği kaydedilirken iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

Yemen'de Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar ülke genelindeki farklı bölgelerde iki yıldan uzun süredir devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.