Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
BM'nin Yemen'deki İnsani Yardım Koordinatörü McGoldrick:- "Yemen'de çatışmanın tarafları, sivillerin ve sivil kurumların korunması için her türlü önlemi almalı"

MARİB (AA) - Birleşmiş Milletlerin (BM) Yemen'deki İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, bu ülkede çatışan taraflara "şiddetin sona ermesi, sivillerin ve sivil kurumların korunması için gereken tüm tedbirlerin alınması" çağrısında bulundu.

McGoldrick'in, İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinin (OCHA) internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Yemen'de çatışmanın tarafları, sivillerin ve sivil kurumların korunması için her türlü önlemi almalı." ifadesi kullanıldı.

Ülkedeki etkin taraflara şiddetin son bulması için nüfuzunu kullanması çağrısı yapılan açıklamada, ülkede "korkunç ve vahim" bir boyuta ulaşan kolera salgınının da bir an önce önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) yapılan yazılı açıklamada, 27 Nisan'dan bu yana Yemen'de 179 bin 548 şüpheli kolera vakası görüldüğü ve bunlardan bin 205 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.