Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Marib'de Husiler ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda 21 militan öldü

MARİB (AA) - Yemen'in Marib ilinde Husiler ile ordu birlikleri arasında yaşanan çatışmalarda 21 militanın öldüğü bildirildi.

Hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri'nden (HDG) yapılan yazılı açıklamada, "Husiler ile ordu birlikleri arasında dünden bu yana şiddetli çatışmalar sürüyor. Ordu birlikleri, Saruh ilçesinin kuzeyindeki stratejik Mirsed Dağı'nı kontrol altına almaya çalışıyor." denildi.

Açıklamada, çatışmalarda 21 Husi militanın öldürüldüğü ve yaralıların da olduğu belirtildi.

Öte yandan yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Saruh ilçesinde Husilerin takviye unsurlarına yönelik hava saldırılarını artırdı. Koalisyona ait savaş uçaklarının çok sayıda militanı taşıyan 4 devriye aracını hedef aldığı aktarıldı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun desteklediği meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.