Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Devrik Cumhurbaşkanı Salih:- "(BM Yemen Özel Temsilcisi) Ahmed'in, Hudeyde Limanı'nın yanı sıra Aden, El-Mukella, El-Muha, Niştun ve Sokotra limanlarını da müzakereye açması gerekirdi. Hudeyde Limanı'nın teslim edilmesi mümkün değil. Biz hak sahibiyiz"

SANA (AA) - Yemen'de devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in, El-Hudeyde Limanı ile ilgili girişimini reddettiği bildirildi.

Temsilciler Meclisi'nde konuşan Salih, Ahmed'in Husilerin Hudey'de Limanı'ndan çekilmesi ve buranın idaresini BM'ye bırakması yönündeki girişimini "gerçekleştirilmesi imkansız" olarak tanımladı ve Ahmed'e de net bir görüşe sahip olmama eleştirisinde bulundu.

BM'yi, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirip Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'e yönelik saldırılarının durdurulması için cesur kararlar almaya çağıran Salih, "Ahmed'in, Hudeyde Limanı'nın yanı sıra Aden, El-Mukella, El-Muha, Niştun ve Sokotra limanlarını da müzakereye açması gerekirdi. Hudeyde Limanı'nın teslim edilmesi mümkün değil. Biz hak sahibiyiz." dedi.

Ahmed daha önce yaptığı açıklamada, Hudeyde Limanı'yla ilgili girişiminin insani ve ticari maddelerin güvenli bir şekilde ülkeye girmesinin sağlanması ve toplanacak vergilerin maaşların ödenmesi ve temel hizmetlerde harcanacağı bir program geliştirilmesini hedeflediğini ifade etmişti. Yemen'deki meşru hükümet ise Ahmed'in girişimine olumlu yanıt vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.