Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Sana'nın kuzeyine düzenlediği hava saldırısında 20 Husi öldü

SANA (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in başkenti Sana'nın kuzeyine düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 20 Husinin öldüğü bildirildi.

Yemen hükümetine bağlı Halk Direniş Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları Husilerin Sana'nın kuzeyindeki Erhab ilçesinde bulunan bir kontrol noktasını vurdu. Saldırıda en az 20 Husinin öldüğü belirtildi.

Kaynaklar, koalisyon uçakları tarafından vurulan kontrol noktasının Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının kontrolündeki Es-Sam'a üssü yakınlarında yer aldığını aktardı.

Öte yandan Husiler ile Salih güçleri tarafından desteklenen hükümete (uluslararası olarak tanınmayan) bağlı sağlık bakanlığı kaynakları ise koalisyon güçlerinin düzenlediği saldırıda 30 kişinin yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Açıklamada ölü sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.