Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Yemen Başbakanı Bin Dağr, başkent Sana'yı Husiler ve eski cumhurbaşkanı Salih yanlılarından geri almaya kararlı olduklarını söyledi

MARİB (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, başkent Sana'yı Husiler ve eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarından kurtarmaya kararlı olduklarını belirtti.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Başbakan Bin Dağr, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Devlet Bakanı Abdulgani Cemil ile ordu birlikleri ve Halk Direniş Güçleri'ne (HDG) destek yollarını görüştü.

Bin Dağr, görüşmede, hükümetin Sana'yı Husiler ve Salih yanlılarının elinden geri almaya kararlı olduğunu vurgulayarak, "Ordunun ve HDG'nin koalisyon güçlerinin de desteğiyle çeşitli cephelerde kazandığı başarılar, düşmanı zayıflattı. Yemen halkının beklentilerini karşılayacak zaferler kazanmaya çok yakınız." ifadelerini kullandı.

Başbakan, ayrıca hükümetin, Birleşmiş Milletler ile devlet gelirlerini geçici başkent Aden'deki Merkez Bankası'na nakledilmesi için Husilere baskı yapmaya çalıştığını kaydetti.

Husiler ve Salih yanlılarının Sana ile kontrolü altındaki diğer bölgelerde devlet gelirlerine el koyması nedeniyle bu kentlerdeki işçi ve memurlar yaklaşık 10 aydır maaşlarını alamıyor.

Yemen hükümeti, aylardır Husilere, maaşların ödenmesi için devlet gelirlerini Aden'deki Merkez Bankası'na nakletme çağrısında bulunuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.