Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
BMMYK, Yemen'de çoğu Somalili 280 bin sığınmacı bulunduğunu bildirdi- OCHA, 2015 yılının Mart ayından bu yana ülkedeki çatışmalar nedeniyle 8 bin 530 kişinin hayatını kaybettiğini, 48 bin 848 kişinin yaralandığını açıkladı

ADEN (AA) - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Yemen'de çoğu Somalili 280 bin sığınmacı bulunduğunu bildirdi.

BMMYK'nın internet sitesinde yayımlanan rapora göre, Yemen'de sivillerin hayatını tehdit eden mevcut şartlar nedeniyle komiserliğin ve onun gibi çalışan diğer kurumların, insani yardım yapma ve sığınmacılar için hayati önem taşıyan temel hizmetleri ulaştırma konusunda büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Ülkedeki sığınmacıların ve sığınma talebinde bulunan kişi sayısının 280 binin üzerinde olduğu kaydedilen raporda, BMMYK'nın, bu sayının yüzde 91'ini oluşturan Somalililerin gönüllü olarak ülkelerine dönüşüne destek verdiği ifade edildi.

Bu kapsamda, 133 sığınmacının önceki gün BMMYK ile ortak çalışan Uluslararası Göç Örgütünün kiraladığı bir gemiyle Somali'ye dönmek üzere Yemen'den ayrıldığı aktarıldı.

Öte yandan, Yemen'deki Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), bugün yayımladığı raporda, 2015 yılının Mart ayından bu yana ülkedeki çatışmalar nedeniyle 8 bin 530 kişinin hayatını kaybettiğini, 48 bin 848 kişinin yaralandığını açıkladı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği meşru yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.