Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Cumhurbaşkanı Hadi ile BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, Yemen'deki barış sürecini görüştü

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile ülkesindeki barış sürecini görüştüğü bildirildi.

Yemen haber ajansı SABA'ya göre, BM 72. Genel Kurulu görüşmeleri kapsamında bir araya gelen Hadi ile Ahmed, ülkedeki barış sürecini ele aldı.

Daimi barıştan yana olduklarını ve "darbecilerin" dayattığı savaşı sonlandırmak istediklerini belirten Hadi, savaşın toplumun her kesiminde derin izler bıraktığını ve pek çok masumun ölümüne neden olduğunu kaydetti.

"Barışın sağlanması için ulusal sorumluluklarımızdan hareketle tavizler verdik." ifadesini kullanan Hadi, "darbecilerin" geride kalan süreçte söz konusu çabalara hiçbir önem atfetmediğini vurguladı.

Ahmed ise Hadi'nin, Yemen halkının acılarını dindirecek gerçek ve dürüst barıştan yana olan samimi çabalarını övdü.

Diplomatik kaynaklar tarafından yapılan açıklamaya göre, BM, Ahmed'in eylül ayında dolacak görev süresini 2018'in şubat ayına kadar uzatmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.