Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi:- "Yemen hükümeti her zaman Ahmed'in çabalarını destekledi. Sayın Guterres'in Ahmed'in görev süresinin uzatılmasıyla ilgili kararını memnuniyetle karşılıyoruz"

SANA (AA) - Yemen hükümetinin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in görev süresinin uzatılması kararını memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, Twitter'den yaptığı açıklamada, "Yemen hükümeti her zaman Ahmed'in çabalarını destekledi. Sayın Guterres'in Ahmed'in görev süresinin uzatılmasıyla ilgili kararını memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mihlafi, Ahmed'in görev süresinin uzatılmasının, uluslararası camianın barıştan yana olduğu ve "darbecilerin" yükümlülüklerinden kaçmasına izin vermediğini gösterdiğini vurguladı.

Bakan Mihlafi, Ahmed'in görev süresinin ne zamana kadar uzatıldığına ilişkin bilgi paylaşmadı. Diplomatik kaynaklar daha önce yaptıkları açıklamada, görev süresinin 2018'in şubat ayına kadar uzatıldığını duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.