Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Husilerin Taiz kentine yönelik saldırıları devam ediyor

TAİZ (AA) - Yemen ordusu, Husilerin Taiz kentine son 24 saat içerisinde Katyuşa roketi ve havan topuyla toplam 44 saldırı düzenlediğini bildirdi.

Orduya bağlı "26sepnews.net" sitesinde yer alan haberde, Husilerin, son 24 saat içerisinde Taiz vilayetine bağlı Es-Salv ilçesinin Es-Sayyar bölgesine 44 Katyuşa roketi ve havan topu saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

Söz konusu saldırılar sonucu sivil yerleşim yerlerinin zarar gördüğüne dikkatin çekildiği haberde, can kayıplarına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Taiz'e bağlı Seyyar ve Ed-Da'a köylerinin, şiddetli çatışmaların ardından dün gece hükümet güçleri tarafından Husilerden alındığı aktarılmıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği meşru yönetim yanlısı gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.