Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Yemen'de ekim ayı boyunca çıkan çatışmalar sonucu 117 sivil hayatını kaybetti

ADEN (AA) - Yemen'de devam eden çatışmalar sırasında ekim ayında 117 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Cenevre merkezli SAM İnsan Hakları Örgütü tarafından yayımlanan raporda, "Ekim ayında ülkede devam eden çatışmalar sırasında 117 sivil hayatını kaybetti." denildi.

Raporda, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava saldırılarında 69, Husiler tarafından sivil yerleşim alanlarına rastgele düzenlenen roket saldırılarında 40, Husi ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının cezaevlerinde işkence etmesi sonucu 3, yere döşenen mayınların patlaması sonucu da 5 sivil hayatını kaybetti." ifadelerine yer verildi.

Taraflar arasındaki çatışmalar sırasında 22'si kadın, 43'ü çocuk olmak üzere 164 sivilin yaralandığı belirtilen raporda ayrıca, yaralanmaların genellikle, Husilerin sivil yerleşim alanlarına rastgele saldırısı ve koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırıları sonucu gerçekleştiği kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile Salih yanlıları Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.