Yemen'deki Şiddet Olayları

Yemen'deki Şiddet Olayları
Aden kentinde Husilerin düzenlediği saldırılarda 7 sivil öldü

ADEN (AA) - Yemen'in Aden kentindeki yerleşim bölgelerine Ensarullah (Husiler) hareketinin düzenlediği saldırılarda 7 sivilin hayatını kaybettiği, onlarcasının yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husilerin havan toplarıyla el-Mansura semtine düzenlediği saldırılarda 7 sivil yaşamını yitirdi, onlarcası yaralandı.

Kentteki 22 Mayıs Hastanesi'nde, çok sayıdaki ölü ve yaralı nedeniyle yer kalmadığı ifade edildi.

Öte yandan görgü tanıkları, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının, başkent Sana'da Husilerin kontrolündeki füze tugayının bulunduğu Fec Attan bölgesine hava saldırısı düzenlediğini ve Husilerin de uçaksavarlarla karşılık verdiğini belirtti.

Bu arada koalisyon güçlerinin, Amran vilayetinden Suudi Arabistan sınırlarına doğru ilerleyen Husilere ait konvoylara 3 hava saldırısı düzenlediği aktarıldı.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.