Yeni Android güncellemesi pil ömrünü mü azaltıyor?

Yeni Android güncellemesi pil ömrünü mü azaltıyor?
Google'ın yeni mobil işletim sistemi Android 5.0 Lollipop, çok mu pil yiyor?

Google'ın yeni mobil işletim sistemi Android 5.0 Lollipop, birçok yeniliği ile beraber birkaç hafta önce tanıtılmıştı. Ancak hala birçok cihaza bu güncelleme dağıtılmış değil. Zira daha güncellemenin eksikleri, sorunlarıyla uğraşılıyor. Diğer taraftan son olarakNexus 4, 5, 7 ve 10 için Android 5.0 Lollipop güncellemesinin ne zaman dağıtılacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise bu güncelleme ile alakalı bazı sorunlar gündeme geldi.

Bilindiği üzere ön planda cihazlar güncellemeyi beklerken arka planda Google'ıngeliştiricileri Android 5.0 Lollipop'u deniyor ve geri bildirim yöntemiyle güncelleme son kullanıcıya ulaşmadan son düzeltmeleri yapıyorlar.

Son olarak geçen gün Google Android Açık Kaynak Projesi Kıdemli Geliştirici Programı Mühendisi Trevor Johns, geliştirici blogunda bir sorundan söz etti. Johns, güncellemenin Nexus 5'in pil ömrünü normalden daha çabuk bitmesine sebep olduğunu belirtti. Geliştirici bu sorunun eski model diğer cihazlarda da yaşanabileceğinden söz ediyor.

Öte yandan bu sorun için düzeltme çalışmaları yapıldığı belirtiliyor. Bakalım sorun ne zaman çözülecek?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.