Yeni atanan öğretmen adayları şokta

Yeni atanan öğretmen adayları şokta
Yeni atanan öğretmen adayları şokta. Daha önce sözleşmeli olarak yeni atanan öğretmen adayının resmi işlemlerini tamamlamak için Bakanlık tarafından açıklanan 9 Ağustos tarihinin öne çekilmesi öğretmen adaylarını perişan etti.

Sözleşmeli olarak yeni atanan yaklaşık 20 bin öğretmen adayının resmi işlemlerini tamamlamak için Bakanlık tarafından açıklanan 9 Ağustos tarihi dün Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün 28 Temmuz tarihine çekilmesi öğretmen adayları ile ailelerini perişan etti.

Şehrimizde de bu durumda olan ve Bakanlığın son açıklaması ile adeta yıkılan aileler ve öğretmen adayları özetle “Bizlerin arasında Mardin’e, Batman’a, Hakkari’ye gidecekler var. Hakkari’ye gitmek için iki kişi bilet almıştık. Şimdi bu biletleri öne çekmek için ödeyeceğimiz para cezası 400 lira. Ayrıca bizler bu istenilen evrakları nasıl ve ne zaman yetiştirip tamamlayabileceğiz? Bir sağlık raporu üç günde çıkıyor” gibi gerekçeleri ileri sürerek Bakanlık yetkililerinden anlayış ve destek istediler.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.