Oktay Mermer

Oktay Mermer

Yeni Bakanlıklarda Konyalıları görmek istiyoruz

Yeni Bakanlıklarda Konyalıları görmek istiyoruz

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinden zaferle çıkmasının ardından, Konyalılar kurulacak kabinede Konyalı vekillere birkaç  Bakanlık görevinin verilmesini bekliyordu.

AK Parti’nin Türkiye geneli yüzde 49.47, Konya'da ise yüzde 74.4'lük zaferi ile çıkması başta hemşerimiz olan Sayın Davutoğlu’na ve AK Partiye gönül verenlere büyük sevinç ve mutluluk kattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı olarak ayrılması; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre Bakanlığı ve Şehircilik Bakanlığı olarak iki farklı bakanlık çatısı altında yeniden yapılandırılması.

Gümrük ve Ticaret, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Orman ve Su İşleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor gibi bakanlıkların da yapısal değişikliğe tabi tutulması gündemde. Yapısal değişikliklerle birlikte bakanlık sayısının 25’ten 30’a kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Diğer taraftan yeni bakanlıkların oluşması durumunda hangi iller öncelikle hak ediyor diye düşünüldüğünde, AK Parti’ye yüzde 70’in üzerinde oy vermiş Rize, Konya, Bayburt, Kahramanmaraş gibi iller akla geliyor.

Bayburt, % 73,4 ile AK Parti 1. sırada ve 2 vekilinde 2 tanesi AK Parti milletvekili.

Bayburt ilinin her iki vekilini de çok yakinen tanıyorum. Sayın Naci Ağbal, eski maliye bakanlığı müsteşarı, iyi bir bürokrat, iyi bir ekonomist, maliye konusunda çok iyi bir uzman. Devlet büyüklerimizde bu özelliklerini dikkate alarak, Sayın Ağbal’ı, hak ettiği Maliye Bakanlığı görevine getirdi.

Yine Bayburt AK Partiden 2 dönemdir güçlü aday adaylarından Sayın Atilla Güler Bey var. Sayın Güler, emekli subay, görev yaptığı yerlerde rütbesi gereği hep üst kademelerde görev yapmış, hem de üstün başarılara imza atmış bir komutan. Emekliliği sonrası, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, Savunma Sanayimizin gurur kaynağı, Aselsan, Roketsan da yönetim ve denetim kurullarında görev yapmış. Görevi sırasındaki başarılı çalışmaları ile güçlü savunma sanayimizin çıtasının yükselmesine katkıları olmuş bir büyüğümüzdür.

Sayın Atilla Güler Beyi, Milli Savunma Bakanlığında Bakan Yardımcılığı ya da Bakan başdanışmanı görevinde görmeyi ülkem adına özellikle isterim.  

Rize, % 75,9 ile AK Parti 1. sırada ve 3 vekilinde 3 tanesi AK Parti milletvekili.

Bakanlar Kurulunda yer alan 8 isim Karadeniz kökenli milletvekillerinden oluştu. Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Naci Ağbal dışında aslen Trabzonlu olan Berat Albayrak, Yalçın Akdoğan ve Akif Çağatay,  Artvinli olan Faruk Çelik, Gümüşhaneli olan Fikri Işık yeni kabinede yer alan Karadenizli isimler oluşturdu. İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili aslen Rizeli Sayın İsmail Kahraman TBMM Başkanı seçilmesi Rize ilini mutlu etti.

Kahramanmaraş,  %71.8 ile AK Parti 1. Sırada ve 8 vekilinde 7 tanesi AK Parti milletvekili.

Sayın Mahir Ünal'ın yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilmesi, memleketinde sevinçle karşılandı.

Konya, % 74,4 ile AK Parti 1. Sırada ve 14 vekilinde 12 tanesi AK Parti milletvekili.

Bizimde bakanların bakanı, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu var. Hemşerimizin,  başta Konya’da ve Türkiye genelinde başarılı sonuç alması, biz Konyalılarda ayrı bir gurur kaynağı olmuştur.

Gönülde arzu ediyor ki, Konyalı 12 vekilimizin de o kadar çok özelliği bu yeni açılacak bakanlıklara uygun ki. Neden birden fazla bakanımız olmasın.  Bakan yardımcılığı görevini yapan. Sayın Orhan Erdem, Sayın Halil Etyemez geçtiğimiz dönem başarılı çalışmaları ile başta ülkemize ve Konya ilimize çok katkıda bulunmuşlardır.

Birçok bakan yardımcılığına yine Konya ilimizden çok değerli isimleri görmek istiyoruz.
Konya ili şükreden, verilen görevden kaçmayan, çalışkan-başarılı-dürüst kimliğe sahip olan hemşehrimizlerimiz, en iyi görevlere layıktır.

Gururumuz, Başbakanımız Sayın Davutoğlu da bu söylediğimin dünyaya kendini kanıtlamış en büyük örneğidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR