Murat Dönmez

Murat Dönmez

Yeni başlangıç olsun...

Yeni başlangıç olsun...

Aldığı başarısız sonuçlar sonunda tüm spor kamuoyunun olumsuz görüş belirttiği Konyaspor, teknik direktör değişikliğinin ilk semeresini aldı.

Genelde hoca değişikliği hemen hemen tüm takımlara olumlu yansıyor.  Umarım yeşil beyazlılar için bu olumlu gelişme birkaç maçlık değil, devamlılık sağlar.

Haftalardır galibiyet alamayan ve bu yüzden de ligin en alt sıralarına demir atan Konyaspor'da, hoca değişikliği, oyun anlamında Osmanlıspor maçında açık söylemek gerekirse çok fazla hissedilmedi. Hissedilen tek şey, bu maçın mutlaka kazanılması olduğuydu.

Şifo Mehmet de zaten maçın sonunda yaptığı açıklamalarda bunu aşıladığını futbolcuların da buna tepki vermesinin gelecek açısından önemli olduğunu söylemişti.

Maçtan sadece 3 gün önce göreve başlayan teknik adam başka ne yapabilir ki?

Şifo'nun bugüne kadar çalıştırdığı takımlara bakarsak, en alt sıralardan alıp yukarılara doğru götürdüğünü görüyoruz. Ancak, devre arasında mutlak suretle özellikle golcü ve orta sahadan daha iyi top dağıtabilecek 3-4 futbolcunun alınmasıyla birlikte Konyaspor'un yaşadığı bu kötü günleri geride bırakacağını umuyorum.

Mehmet hoca da, imza töreninde, "Çok az gol yiyen bir Konyaspor var. Ama çok az gol atan yine bir Konyaspor var" demişti. Bir yerde iyi işler yaparken diğer yerde kötü işlerin yapılması,  dikkat çekici. Devre arasında yeni takviyelerle, Konyaspor'u son 2 sezonda elde ettiği başarılara yakın bir dereceyi elde etmek için çalışacağız demesi, bizim haftalardır söylediğimiz ama maalesef Konyaspor cenahı tarafından bir türlü kabullenilmeyen bir gerçekti.

Dünü geride bırakıp, geleceğe ümitle bakmak adına, Konyaspor'a gönül veren her kesimin, Osmanlı maçını milat kabul etmesi lazım. Artık, seyirci cezası da bittiğine göre, kendi evinde oynayacağı Antalyaspor maçında bu hafta sonu oynanacak olan Sivasspor maçının skoru ne olursa olsun, taraftarlar tribünleri doldurmalı.  Özellikle yeni gelen futbolcular, taraftarı görmeli, görmeli ki; nereye geldiğini, nasıl futbol oynaması gerektiğini ve pabucun pahalı olduğunu düşünmeli.

Yani, Osmanlı maçıyla gelen 3 puan yeni bir başlangıç olmalı.

Yarın ise, deplasmanda Salzbug karşısına çıkacağız. Bizlerde o maçı canlı izleme şansına sahip olacağız. Rakip hızlı, kontrollü ve kuvvetli bir takım. Kendi sahamızda kaybettiğimiz rakibimizi, deplasmanda yenmek çok zor. Ama futbol bu, top yuvarlak. En azından bir puan alabilirsek, gruplardan çıkma adına bir şansımız olur. Olmazsa da tecrübe edinmiş oluruz...

 

 

 

 

 

 

 

                                               

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR