"Yeni Bir Türk Sazı" Konseri

"Yeni Bir Türk Sazı" Konseri
Tescilli ilk Türk musikisi enstrümanı olan "Tarab"la "Beste-i Kadim", "Yağcılar Zeybeği", "Alem Yüzüne Saldı Ziya Al'i Muhammed", "Sevdin Seni Ey İşve-baz" ve "Sensin Bize Bizden Yakın" gibi eserler yorumlandı

İSTANBUL (AA) - Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle, Prof. İlhan Özkeçeci tarafından geliştirilen tescilli ilk Türk musikisi enstrümanı "Tarab”ın tanınırlığını artırmak amacıyla "Yeni Bir Türk Sazı" konseri gerçekleştirdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Otağ-ı Hümayun'da gerçekleşen konserde konuşan YTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Bölümü Başkanı Prof. İlhan Özkeçeci, "Yeni bir hayatın kapısını aralamak üzere yola çıkmış bulunuyoruz. Musikimizin zengin dünyası içerisinde çok yeni bir sazımız olan Tarab'ın mevcudiyetini burada deneyimleyeceğiz." dedi.

Türk müziğiyle ilgilenen gençlerin "Tarab"la iyi işler çıkaracağına inandığını söyleyen Özkeçeci, "Bizim musikimiz çok zengin ama biz bu zenginlikten yeterince istifade edebiliyor muyuz pek emin değilim. Tarabı bugün 4 sazende icra edecek. Bu aletin ortaya çıkış hikayesi çok uzun. Benim hayatımın 32 yılını kapsıyor. Farklı tonlarda ses rengine sahip. Yaylı sazlarımıza destek olacak bir enstrüman." diye konuştu.

İlhan Özkeçeci, M. Enes Üstün, Mustafa Şahin ve Selman Özkeçeci'nin Tarabı icra ettiği "Yeni Bir Türk Sazı" konserinde, "Beste-i Kadim", "Yağcılar Zeybeği", "Alem Yüzüne Saldı Ziya Al'i Muhammed", "Sevdin Seni Ey İşve-baz" ve "Sensin Bize Bizden Yakın" gibi eserler yorumlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.