Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Yeni dönemin şifreleri

Yeni dönemin şifreleri

Konya, tarihinde hiç yaşamadığı bir evreden geçiyor. Mayıs başından beri Konya’nın siyasetçisinden basınına STK’sına, kamuoyuna kadar herkes şaşkın. Herkeste bir konum alma telaşı hâkim. Kimileri işi kendi deyimleriyle dansözlüğe vurup geçiştirmekte. Kimileri ise hala ruh halini konumlandıramadığından kelam dahi kesememekte.

Önceki yazımızda iki ismi ön plana çıkarmıştık. Başkaca kimselerden bahsetmemiştik. O iki isim beklenen yerlere geldi. Gerisi zaten toto oynamaktı. Basını takip edenler o toto oynayanları ve sonrasındaki “ben bildim” kıvırmalarını zevkle (!) takip ettiler.

Şehrin bir başına bırakılmayacağı aşikâr. Bu yüzden Ramazan ayı içerisinde en üst düzeyde ziyaretler yapılacak. Gereken mesajlar verilecek. Zira Davutoğlu’nun ayrıldığı ilk gün itibariyle şehrin havası gün gün hatta saat saat koklanmaya devam ediliyor.

Kırgınlar, kızgınlar, destekçiler ve diğerleri…

Hepsi kayıt altında belli mekanizmalar tarafından ilgili yerlere iletiliyor. Hala tam olarak kestirilebilmiş bir “sonuç” yok.

Bu dönem aslında herkes için bir sadakat ve samimiyet sınavı anlamını taşıyor. Dün “bundan artık bir şey olmaz” denilenler yeni dönemde söz sahibi halini alıyor.

Bilindik nargile kefelerin VIP odalarında siyaseti dizayn edenler kuşkusuz şimdi silindiler.

En çok mide bulandırıcı şey ise dün onları yalayanların bugün telefonlarına dahi bakmamaları.

Dün onlar hakkında ne konuşuyor isek dahası kayıtlı vesikalarda yazıyor isek bugün aynı noktada olmak ne güzel bir duygu.

Oysa arşiv asla yalan söylemeyen bir dost anlayana!

Geldiğimiz noktada Ahmet Sorgun’a kilitlenmiş bir Konya siyaseti görüyoruz. Bakanlığının son dakika direkten döndüğü Ahmet Sorgun. Bazılarına göre derviş bazılarına göre asker arkadaşı.

Gerçek ise Tahir Akyürek ile olan refikliği! O zaman düğümü çözecek olan da yine perde arkasında o isim.

Kendisine 7 Haziran öncesi teklif edilmeyen adaylık ve öz teşkilatının yaptıklarını muhtemelen bugün gibi hatırlıyordur.

Seçim işleri başkanlığı için çalışmalara hızlı başladığı ve Konya’dan iyi bir ekip kurma telaşında olduğu gelen bilgiler arasında. Kolay değil neticede iktidar partisinin ikinci adamı oldu Ahmet Sorgun. Akyürek’in de siyasi zekâsıyla önceki dönemden daha fazla ganimet elde edebilir Konya!

Şifreleri çöz çöz bitmiyor.

Kimilerine göre mevcut il yönetimi ile devam edileceği hissiyatı hakim olsa da kıvılcımlar şimdiden görünmeye başladı. İşin rengi öyle değil.

Yeni dönemde önceki dönem ilçe teşkilatlarının birinde başarılı bir görev süreci ifa etmiş lakin son süreçte topun ağzından dönmüş bir ismin adı sıklıkla zikredilmeye başlandı, dahası yine Sorgun döneminde il başkan yardımcılığında ön plana çıkmış inşaatçı bir abimiz de gündemde. İsim vermeyiz ama ateş olmayan yerden de...

Mevcut konjonktürde basamak basamak – ilmek ilmek dokunarak bulunduğu makama getirilmiş olanların gerek spor gerekse siyasi kamuoyu ile olan bağları bakalım koltuğu kurtarmaya yetecek mi?

Bizden başka böyle “sende âlemsin valla” deyişlerini özümsemiş bir topluluk bulmak zor. Konya… Bizim mahzun, mağrur ve edalı şehrimiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR