Yeni gar projesi heyecanlandırıyor

Yeni gar projesi heyecanlandırıyor
Uzun zamandır çalışmaları sürdürülen yeni gar projesinin ihale aşaması tamamlandı. Eski Buğday Pazarının yerine yapılacak olan yeni garın 2018 yılında tamamlanması planlanıyor

Konya’nın vitrinine yeni bir görünüm kazandırılması beklenen Buğday Pazarı YHT Garı inşaatı için geri sayım başladı. 15 gün içerisinde çevresindeki dükkanlar acil kamulaştırılma ile boşaltılacak ve akabinde ilk kazma vurularak inşaat sahasında çalışmalar başlayacak. 69 Milyon TL yatırım bedeli olan proje ile Konya yeni garına kavuşacak.

yeni-gar-(1)-001.jpg

METROYLA BAĞLANTILI OLACAK

Projenin ihalesini İntim ve Altındağ İnşaat şirketlerine verildiğini söyleyen Demiryol İş Konya Şube Başkanı Adem Gül, “Gar, yeni yapılacak olan metroların bağlantı hatlarına uygun olarak yapılacak. 75 bin metre karelik bir alanda 29 bin 500 metre kare bina toplam inşaat alanı bulunan projede TCDD ofisleri, yemekhane, toplantı ve eğitim salonu, gişeler, teknik depolar gibi idari alanlar bulunacak.  Ticari alanlarında bulunacağı yeni garda, restoran, kafe, banka, PTT, dükkân, acente, büro, VIP ve CIP salonları, 117 araçlık, kapalı otopark alanları da bulunacak” dedi.

 

yeni-gar-(2).jpg

ŞİMDİKİ GAR ARA İSTASYON OLARAK KULLANILACAK

Gül, “Üç katlı olacak bu garda, trenler tünelden geçecek. Üst katlarında ise ticari ve idari alanlar bulunacak. Şimdi bulunan gar ise, yeni garın yapımı tamamlanınca ara istasyon olarak kullanılacak. Yolcular oradan da hızlı treni kullanabilecek. Bu proje Konya’ya yeni bir soluk getirecek” ifadelerini kullandı. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.