Yeni Hal Projesini Bayrampaşa Esnafı Belirleyecek

Yeni Hal Projesini Bayrampaşa Esnafı Belirleyecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bayrampaşa'daki meyve sebze ve kuru gıdacılar halini taşımak ve yeni hal modelini belirlemek için hal esnafıyla çalıştaylar düzenleyecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir içinde kalan ve kent trafiğinde önemli tıkanmalara neden olan Bayrampaşa Toptancı Hali'ni taşımak ve yeni hal modelini belirlemek amacıyla hal esnafıyla çalıştaylar düzenleyecek. 

Alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi yeni halin projelendirilmesi için 6 Nisan'da ihaleye çıkacak. İhale dosyasına göre, yapılacak yeni halin yer seçimi kriterleri, hal işletim modeli tasarımı Bayrampaşa Hali esnafıyla yapılacak toplantılar sonucu belirlenecek.

Projeye göre, Bayrampaşa'nın taşınacağı yeni hal merkezinde et ve süt ürünleri, kuru gıda, kesme çiçek, su ürünleri birbirinden bağımsız hale getirilecek. Bu amaçla Bayrampaşa Hali'nde 6 ay boyunca analiz, araştırma ve veri toplama çalışması yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi, yeni hal projesini dört aşamayla belirleyecek. İlk aşamada Bayrampaşa Hali şehir içi yük dağıtım sistemiyle ilgili saha çalışmaları yapılacak. İkinci aşamada Bayrampaşa Hali'nde faaliyet gösteren firmalarla ortak akıl konferansları düzenlenecek. Toplantılar sebze-meyve, kuru gıda, et ürünleri, süt ürünleri, su ürünleri ve kesme çiçek sektörleri bazında ayrı ayrı yapılacak. Üçüncü aşamada hal esnafının da dahil olacağı karar çalıştayları düzenlenecek. Son aşamada ise ortaya çıkan veriler ve dünyadaki hal örnekleri de incelenerek, Bayrampaşa Sebze Meyve Hali için yeni hal işletim ve yönetim modeli, hal yerleşim planı ve halin kurulacağı yeni yerin seçimi yapılacak. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.