Yeni Havalimanına Raylı Sistem İçin Ypk'ya Başvuruldu

Yeni Havalimanına Raylı Sistem İçin Ypk'ya Başvuruldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'ne yetiştirilmesi amacıyla Gayrettepe-Yeni Havalimanı Raylı Sistemi için YPK Kararı alınmasını talep ettiklerini söyledi

ANKARA (AA) - ARİFE YILDIZ ÜNAL - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018 yılı içinde açılışı planlanan İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'ne yetiştirilmesi amacıyla Gayrettepe-Yeni Havalimanı Raylı Sistem hat kesimi işlerinin 2016 yılı yatırım programına alınmasına yönelik Yüksek Planlama Kurulu (YPK) Kararı için Kalkınma Bakanlığına başvurduklarını belirterek, "YPK Kararı alındığı takdirde hattın ihale işlemlerine başlanılacak." dedi.

Bakan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havacılık sektöründe ülkenin her yerini havayoluyla ulaşılabilir hale getirdiklerini belirterek, bugün itibarıyla Türkiye'de 55 havalimanının bulunduğunu kaydetti.

İstanbul'un yeni havalimanının dünyanın en büyük havalimanı olacağına dikkati çeken Arslan, 2018'in ilk çeyreğinde, 90 milyon yolcuya hitap eden ilk etabın açılarak, dünyanın hizmetine sunulacağını belirtti.

"Havalimanı çalışmalarında yüzde 35'i geçtik"
Arslan, 3. havalimanında şu anda günde 3 vardiyada yaklaşık 16 bin kişinin çalıştığını vurgulayarak, gelecek yıl bu sayının 30 bine çıkacağını aktardı. Havalimanı çalışmalarında yüzde 35'i geçtiklerini anlatan Arslan, finansmanla ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını kaydetti.

"Raylı sistem bağlantısı için YPK'ya başvurduk"
Arslan, 1 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe konulan "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname"nin 15. maddesi çerçevesinde 2014 yılı Yatırım Programına alınan "3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı Etüd-Proje" işi kapsamında 34 kilometre uzunluğunda Gayrettepe-Yeni Havalimanı ile 31 kilometre uzunluğunda Halkalı-Yeni Havalimanı olmak üzere toplam 65 kilometre olarak planlanan raylı sistem hattının, birinci aşaması olarak belirlenen Gayrettepe-Yeni Havalimanı kesimine ilişkin projenin, ÇED Belgesi ve fizibilite etüdü işlerinin tamamlandığını söyledi.

Söz konusu hattın yapımının Bakanlıkça üstlenilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 1 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Arslan, "2018 yılı içinde açılışı planlanan İstanbul Yeni Havalimanı Projesine yetiştirilmesi amacıyla yaklaşık 4 milyar 816 milyon 744 bin 896 lira yatırım bedelli Gayrettepe-Yeni Havalimanı Raylı Sistem hat kesimi inşaat, elektro mekanik ve araç alımı işlerinin 2016 yılı yatırım programına alınmasına yönelik Kalkınma Bakanlığına gönderilen yazımızla YPK Kararı alınmasını talep ettik. YPK kararı alındığı takdirde ihale işlemlerine başlanılacak." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.