Murat Güzel

Murat Güzel

Yeni il başkanı kimin memuru olacak?

Yeni il başkanı kimin memuru olacak?

 

14 ARALIK OPERASYONU

14 Aralık’ta gerçekleştirilen operasyon etrafında birçok yorum, değerlendirme, eleştiri ve karşı eleştiri gündemde.

Birileri bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan’a yönelik kurdukları pervasız kumpas sonrasında gelişen olayları unuttuğumuzu zannedercesine bazı yorumlar yapıyorlar.

Biz ise sabırla takip ediyoruz bunları.

Gerekli gördüğümüz zaman kendi düşüncelerimizi de yazacağız bu konuda.

AK PARTİ İL BAŞKANI MEMUR MU OLACAK?

AK Parti İl Başkanlığı’ndaki kongre süreci bütün hızıyla devam ediyor.

Dedikodular, kulisler derken öyle yanlış ve öyle öngörüsüz değerlendirmelere rastlıyoruz ki…

Bunları düzeltmek bile işin en zoru belki.
Tekrar aday olmayacağını açıklamış mevcut il başkanı Ahmet Sorgun’a haksızlık etmek pahasına onun birilerinin “memuru” gibi davrandığını ileri süren bazı kişiler yeni gelecek il başkanını seçme sürecinde etkin roller üstlenmiş milletvekillerini de şimdiden suizan altında bırakmak üzere, belirlenecek ismin “vekillerin memuru” olarak değerlendirileceği yorumlarında bulunuyorlar.

“Vekillerin memuru” dediklerinde işin açığı doğrudan Kerim Özkul’un memuru demek istiyorlar; lakin bu kadar açık yürekli konuşacak cesaretleri de pek yok bu dostların.

Kaçırdıkları nokta tam da burada aslında: Kerim Özkul, Haziran 2015’te yapılacak seçimlerde tekrar milletvekili olmayacak.

Genel Başkan Danışmanı sıfatıyla Kerim beyin AK Parti Genel Merkezi’nde görev alacağını sağır sultan bile duymuşken hâlâ birilerinin il başkanını belirleme sürecinde sahip olduğu “Genel Başkan Danışmanı” sıfatına binaen etkin roller üstlenen Kerim Özkul’u ve yeni il başkanını zan altında bırakma gayreti göstermeleri, sahip oldukları ihtirasın gereklerini yerine getirecek kifayette olmadıkları besbelli tiplerin sağlıklı düşünme yetilerinden de mahrum olduklarını göstermöesi bakımından ilginç.

Yeni seçilecek il başkanı elbette memur olacak, ama partisinin memuru, halkının memuru!

Eğer öyle olamıyorsa akıbeti seleflerinden pek farklı olmayacaktır.

Bunun ötesindeki bütün değerlendirmeler zannımca fasarya…

Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR