Yeni KHK ne zaman çıkacak?

Yeni KHK ne zaman çıkacak?
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ''Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacaktır'' dedi.

Sabah gazetesinden Erkam Çoban'ın haberine göre, terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra TSK'da gerçekleştirilen reform hızla devam ediyor. Haberde, önümüzdeki günlerde yayımlanacak yeni kanun hükmündeki kararname (KHK) ile 400 FETÖ şüphelisinin daha ordudan atılacağı iddia edildi. Haber 7'nin haberine göre ise operasyonun jandarmayı da kapsayabileceği belirtiliyor.

YENİ KHK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 11.30'da toplandı. 2 saat 10 dakika süren toplantı sona erdi. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı. Bozdağ, "Yeni KHK ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacaktır. Hem tedbir hem de düzenleme kararnamesi olmak üzere 2 kararname yayınlayacağız" dedi.

400 KİŞİ ORDU'DAN ATILACAK İDDİASI

20 Kasım pazartesi itibariyle 15 Temmuz sonrası başlayan Kamu kurumlarına ve TSK'ya sızmış FETÖ'cülerin temizliği ile ilgili son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yayımlanacak yeni kanun hükmündeki kararname (KHK) ile de 400 kişinin daha ordudan atılacağı öğrenildi. Jandarmada da yeni operasyonun yapılacağı belirtilirken, buradaki rakamın daha da yüksek olması bekleniyor. Henüz TSK'tan ihraç edilecek 400 kişinin listesi yayımlanmadı. Öte yandan FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra TSK'da gerçekleştirilen reform hızla devam ediyor. FETÖ'cü askerlerin temizlenmesi ile başlayan sürecin ardından kurulan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulu, ilk mezunlarını önümüzdeki günlerde verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.