Yeni lider Selçuklu

Yeni lider Selçuklu
Selçuklu Belediyespor, Bölgesel Basketbol Ligi'nde ikinci yarının ilk maçında Antalya Osmanlı'yı konuk etti.

HABER: Emre Tanrıver

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 8. Grup’ta Selçuklu Belediyespor ile Antalya Osmanlı karşı karşıya geldi. Hakem hatalarının damga vurduğu mücadeleyi temsilcimiz son saniye basketiyle 57-55 kazandı

Selçuklu Belediyespor, Bölgesel Basketbol Ligi'nde ikinci yarının ilk maçında Antalya Osmanlı'yı konuk etti. Mavi-beyazlılar, özellikle son periyodu büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi 57-55 kazanarak ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmış oldu. Maça etkili başlayan Selçuklu Belediyespor, organize ataklarla pota altından sayılar buldu. Hücumdaki etkinliğini savunmada gösteremeyen temsilcimiz, kolay sayılar yese de ilk yarı 26-23 Selçuklu'nun üstünlüğüyle sonuçlandı. 3. çeyreğe üst üste sayılarla başlayan mavi-beyazlılar, bir ara farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Çeyreğin sonlarına doğru toparlanan Antalya ekibi skoru eşitledi. Başa baş mücadele final periyodunda da devam etti. Yorgunluk nedeniyle her iki takım da bu çeyrekte kolay sayılar buldu. Karşılaşmanın son dakikalarında daha etkili olan Selçuklu Belediyespor, parkeden 57-55 galip ayrıldı. Bu galibiyetle puanını 11 yapan mavi beyazlılar, 6. hafta sonunda liderliğe yükseldi. Selçuklu Belediyesi takımında Onur 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Kağan 13, Eren 7 sayıyla oynadı.

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Ligdeki tek mağlubiyetini ligin ilk yarısında Antalya Osmanlı’ya karşı alan Selçuklu Belediyespor, rakibinden rövanşı aldı ve 6. hafta sonunda liderliğe yükseldi.  11 puanla lider durumda olan mavi-beyazlılar, sezon sonuna kadar istikrarlı performansını sürdürerek şampiyon olmak ve Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne yükselmek için play-off oynamaya hak kazanmak istiyor.

SAÇ BAŞ YOLDURTTULAR

Karşılaşmanın başhakemi Cihan Ceylan ve yardımcı hakemler, maç boyunca Selçuklu Belediyespor aleyhine çok tartışmalı kararlara imza attılar. Temsilcimizde başantrenör Volkan Ertetik, verilen yanlış kararlar sonrası saha kenarında adeta deliye döndü. Ertetik ve oyuncuların yoğun itirazları sonucu hakemler Selçuklu Belediyespor aleyhine 3 tane teknik faul çaldı.

sac-bas-yoldurttu.jpg

OĞUZ VE BERBER SIKI TAKİPTE

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin başarılı öğretim üyesi basketbol camiasının sevilen ismi Ahmet Gürsel Oğuz ile Türkiye’nin önemli menajerleri arasında yer alan Yaşar Berber, Selçuklu Belediyespor ile Antalya Osmanlı arasında oynanan liderlik maçını baştan sona takip ederek sık sık not aldılar. 

oguz-ve-berber-siki-takipte.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.