YENİ NESİL OYUNLAR İZMİR'DE GELİŞTİRİLDİ

YENİ NESİL OYUNLAR İZMİR'DE GELİŞTİRİLDİ
İzmir’de, Dijital oyun sektörünün en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ), İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde, yazılımcıları ve bilgisayar dünyasının üyelerini bir araya getirdi.

- İzmir’de, Dijital oyun sektörünün en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ), İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde, yazılımcıları ve bilgisayar dünyasının üyelerini bir araya getirdi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen'in de ziyaret ettiği organizasyona, 100 katılımcı 48 saat boyunca bilgisayar oyunu geliştirdi. 48 saatin sonunda da Global Game Jam’ın birinciliği Phone Blast oyunun tasarımcıları Cem Akın, Erman Güleç, Erman Haskan, Mert Can Kurum, Murat Süygun, Ertuğrul Tunalı’nın oluşturduğu grup kazandı. Organizasyonda ayrıca İEÜ Yazılım Mühendisliği tarafından düzenlenen ve lise öğrencilerinin yarıştığı "hayalini oyna" adlı bilgisayar oyunu yazılım ve tasarım yarışmasının da ödül töreni gerçekleştirildi. Öğrenciler, ödüllerini Başkan Demirtaş, Prof. Dr. Esen ve İEÜ Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin’den aldı.

OYUNLARDAN YILDA 5 MİLYAR KAZANIYORLAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversitenin kuruluşunu 1988 yılında hayal ettiğini belirterek, "Üniversitemizi 2001 yılında kurabildik. Üniversitemizi kurmadan önce Avrupa'da, Amerika'da nasıl bir eğitim verildiğini gidip gördük. Hep kafama takılan İskoçya’da gördüğüm Keith Campbell Üniversitesi’ndeki böyle bir mekândı. İskoçya yılda 5 milyar dolar bilgisayar oyunlarından para kazanıyor. Anlattığım, Dolly’i kopyalayan üniversite ve neden ülke olarak, biz bu paraları kazanmayalım, diyoruz. Türkiye’nin ilk yazılım bölümünü kurduk. Gördüğüm kadarıyla İskoçya’nın 5 milyarlık rakamını geçeceğiz. Hiçbir zaman hayal etmekten vazgeçmeyin. Bill Gates gibi olabilirsiniz. Oyun üreten firmaların sahibi olabilirsiniz. Tabi liseden olan arkadaşlar da var. Onları üniversite eğitimi için bekliyoruz" dedi.

48 SAAT BOYUNCA OYUN GELİŞTİRDİLER

Etkinliğin dünya genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen popüler kısa zamanlı bilgisayar oyunu geliştirme etkinliği olduğunu söyleyen, İEÜ Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Global Game Jam Ege 2015 Etkinlik Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gazihan Alankuş, "100 katılımcımız 5’li takımlar halinde bilgisayar oyunları geliştirdi. Etkinliğe katılan öğrenci, akademisyen, amatör ve profesyonel oyun geliştiriciler, 48 saat boyunca çok az uyuyarak farklı disiplinlerden gelen oyun geliştiricilerle oluşturdukları takımlar ile bilgisayar oyunları ortaya çıkardı. Bu yılın teması 'şimdi ne olacak' idi. Öğrencilerimiz uykusuz kalarak oyunlar geliştirdi. Hem eğlendiler hem öğrendiler” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.