Yeni Peugeot 208 yılın son çeyreğinde Türkiye pazarında

Yeni Peugeot 208 yılın son çeyreğinde Türkiye pazarında
Lansmanından üç yıl sonra Avrupa'da markanın en çok satılan modeli olan Peugeot 208'in yenilenen modeli, yılın son çeyreğinde Türkiye pazarına sunulacak

Lansmanından üç yıl sonra Avrupa'da markanın en çok satılan modeli olan Peugeot 208'in yenilenen modeli, yılın son çeyreğinde Türkiye pazarına sunulacak.

Peugeot açıklamasına göre, stilini bir adım öteye taşıyan yeni 208, standart LED 3D farlar, ışıldayan Orange Power gibi yepyeni renkler ve yeni kişiselleştirme aksesuarları ile şimdi daha da sportif ve dinamik biçimde kendini gösteriyor.

Yeni 208'de Active City Brake, MirrorScreen, Geri Vites Kamerası ve Park Assist gibi yeni teknolojik donanımlar ile aracın şehir içinde kullanımı kolaylaştırıldı. 

Açıklamaya göre aracın 100 kilometrede 3 litre tüketim ve 79g CO2/km emisyon değerine ulaşan dünyanın en tutumlu içten yanmalı motoru başta olmak üzere PureTech ve BlueHDi motor seçenekleri Euro 6 standartlarını karşılıyor. Mayıs ayında İstanbul AutoShow Fuarı'nda sergilenecek olan Yeni Peugeot 208, yılın son çeyreğinde Türkiye pazarına sunulacak.

Açıklamada yer verilen bilgilere göre, markanın 200 serilerinin tarihsel ağırlığından ve markanın bilgi birikiminden güç alan Peugeot 208, yakında 1 milyon adet satışa ulaşacak.  Şehirli SUV modeli Peugeot 2008 ile birlikte, Peugeot'nun 2014 yılında Avrupa pazarının B segmentindeki satışlar bazında podyumdaki yerini korumasını sağlıyor.

Toplam pazar satışlarının yaklaşık yüzde 30'unu oluşturan B segmenti, Avrupa pazarının miktar yönünden en büyük ikinci segmenti konumunda. Çok sayıda model ve siluete rağmen (özellikle SUV/CUV), satılan 3 araçtan 2'den fazlasını temsil eden kompakt hatchback bu segmentte açık ara lider model.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.