Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Yapılmak istenen özgür basını susturma noktasında gözdağı verme veya korkutma amaçlı olabilir. Basın özgürlüğünün tamamen uygulanması ve basının korunması noktasında devletimiz ve hükümetimiz her türlü tedbiri alıyor"

İSTANBUL (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik saldırıların özgür basını susturma noktasında gözdağı verme veya korkutma amaçlı olabileceğini belirterek, "Basın özgürlüğünün tamamen uygulanması ve basının korunması noktasında devletimiz ve hükümetimiz her türlü tedbiri alıyor" dedi.

Saldırıya uğrayan Yeni Akit gazetesini ziyaret eden Bakan Tüfenkci, İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu tarafından girişte karşılandı. Tüfenkci ve beraberindeki heyetin ziyareti, basına kapalı gerçekleşti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Bülent Tüfenkci, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, her iki saldırıyı da kınadıklarını dile getirdi.

Tüfenkci, özellikle bu iki yayın organının hedef gösterilmesini manidar bulduklarını aktararak, "Elbetteki bu tür saldırılarla ne bu tür yayın organları yayın ilkelerinden vazgeçerler ne de teröristler amaçlarına ererler. Ama, yapılmak istenen özgür basını susturma noktasında gözdağı verme veya korkutma amaçlı olabilir. Ancak, Türkiye demokratik hukuk ülkesi. Basın özgürlüğünün tamamen uygulanması ve basının korunması noktasında devletimiz ve hükümetimiz her türlü tedbiri alıyor" diye konuştu.

Cizre'deki Silopi'deki operasyonlar bittikten sonra bu tür saldırıların yapılmasının ikinci bir manidar husus olduğunu ifade eden Tüfenkci, saldırıların şehirlere ve basın organlarına kaydırılmasını manidar bulduklarını kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, gelinen noktada terör örgütünün Türkiye'de barınma şansının yok denecek kadar az olduğunu belirterek, "Başbakanımızın da ifade ettiği gibi hiç bir silahlı terörist ülkemizde kalmayıncaya kadar bu mücadelemize devam edeceğiz. Şehir merkezindeyse şehir merkezinde, kırsaldaysa kırsalda... Onun için bu faydasız girişimlerin sonuç vermeyeceğini artık bütün uluslararası camia ve ulusal camianın görmesi lazım. Her iki yayın organımıza da tekrardan geçmiş olsun diyorum. Güvenlik görevlilerimiz de gerekli tahkikatları yapıyorlar. Umarım failleri de en kısa zamanda yakalanırlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.