"Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu Kapsamında Patent" Semineri

"Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu Kapsamında Patent" Semineri
GTO Başkanı Hıdıroğlu:- "Her şey tasarım kabiliyeti ve vizyondan geçiyor. Değer yaratarak rekabet etmek zorundayız. Global markalar yaratmak zorundayız"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, global markalar yaratmak zorunda olduklarını belirtti.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Patent Enstitüsü işbirliği ile "Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu Kapsamında Patent" semineri düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GTO Başkanı Hıdıroğlu, pazarda fark edilmenin artık zorlaştığını, değer yaratarak rekabet edilmesi gerektiğini aktardı.

Verilen patent sayısının bir ülkenin gelişmişliğini belirleyen parametrelerden biri olduğunu ifade eden Hıdıroğlu, şunları kaydetti:

"Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü raporuna göre; Çin 928 bin 177 patent başvurusu ile ilk sırada. ABD’nin başvuru sayısı 578 bin 802, Güney Kore’nin 210 bin 292. Türkiye ise 5 bin 97 ile 25. sırada yer alıyor. Fark edilmek için ya herkesin yaptığından farklı ya da hiç kimsenin yapmadığı bir ürün ya da hizmet geliştirmeliyiz. Her şey tasarım kabiliyeti ve vizyondan geçiyor. Değer yaratarak rekabet etmek zorundayız. Global markalar yaratmak zorundayız."

Türk Patent Enstitüsü Sınai Mülkiyet Uzmanı Faruk Önder de Türkiye'nin sınai haklar konusunda hem sayısal hem de içerik olarak çoğu ülkeden geride kaldığını ancak son iyileştirmelerle başvuru oranlarının sürekli artış gösterdiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.