Bahri Kılınçel

Bahri Kılınçel

YENİ TÜRKİYE’DEN MANZARALAR

YENİ TÜRKİYE’DEN MANZARALAR

Soma’da yoksul maden işçisi 301 vatandaşımızı kaybettik. Olaydan sonra görülen manzara işçilerimiz Allah’a emanet, insanımıza asla değer verilmemiş, Afyon’da gecenin kör karanlığında cephanelik  patladı onlarca Mehmetçiğimiz  şehit oldu  gördük ki geceleyin bu canlarımıza hiç sahip çıkılmamış. Son olarak İstanbul’da yoksul inşaat işçilerimizin bindiği asansör düştü ve 10 ölüm… Her zamanki gibi şehit ilan ederek suçumuzu örtme telaşındayız.

Ülkenin sokaklarında peynir ekmek gibi bonzai satışı yapılıyor. Batı’daki düğünlerde bonzai şarkısıyla göbek atılırken sokaklarda bonzaiden ölümler kol geziyor. Kadın cinayetlerinde artış her gün televizyonlarda. Öldürülen her 2 kadının katili eşleri. Cinsel istismar Cumhuriyet tarihinde rekor rakamlarda.

Gasp, soygun, cinayet ve cinnet olaylarında gözle görülen bir artış var. Banka ve kuyumcu soygunları arttı. Geçen yıl yaşanan 1 milyon 449 bin 769 asayiş olayının yaklaşık dörtte birini hırsızlık suçu oluşturmakta. Polislerimize yönelik saldırılar artmış vaziyette. Rus, Azeri ve Gürcü mafyası İstanbul’da hesaplaşmakta, polislerimizi şehit etmekte, Suriyeliler şehirlerde suça karışmakta, ev sahibi Türk vatandaşımız öldürmekte polislerimizle çatışmaktadırlar.

Gazeteciler hapislerde, basın özgürlüğü yerlerde sürünmektedir. İnternet ve Twitter bazen yasaklanmakta. Toplam 17 bin teröristten oluşan IŞİD denen örgüt sınırlarımızda cirit atarak adeta Türkiye’yle dalga geçmektedir. Sosyologlar Türkiye’nin adeta toplumsal cinnet yaşadığını söylemektedirler. Türkiye psikiyatri derneği basın sözcüsü Doç. Dr. Burhanettin Kaya, “Travmatik toplumda ilk kaybedilen şey adalet duygusu. İnsanlar kendi adaletlerini oluşturacak bir yabancılaşmaya doğru gidiyor. Bu yabancılaşma ve duyarsızlaşma adalet inancının kaybı ile ilgili. Niye adalet inancını yitirdik de kendi adaletimizi kurmaya çalışıyoruz? Bunu tartışmamız lazım. Mecliste bile siyaset şiddet diliyle örülüyor” diyor.

Diyarbakır’da bir polisimize kurulan kanlı pusuda şehidimizin katilinin telefonunun dinlenmesine izin verilmeyip, hemen operasyon yapılmaması sonucu katil kaçmıştır. Vatanın bölünmezliği için yıllarca mücadele eden şehitler, gaziler, dul ve yetimler varken bölücü başının affı konuşulmakta, Kandil’deki eli kanlı teröristlere af, TOKİ’den ev, topluma kazdırma adı altında evlenme desteği ve iş verileceği pazarlıkları yapılmakta. Bütün bunlardan genelkurmay başkanının bile haberi olmamışsa. Doğu ve Güneydoğu’da teröristler kahve basmakta, İstanbul’da operasyon yapmakta, Diyarbakır yollarını günlerce kapatmakta, araçları yakmakta teröristin heykeli dikilip günlerce kimse görmüyorsa… Sevsinler böyle Yeni Türkiye’yi… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahri Kılınçel Arşivi
SON YAZILAR