Yeni yıla doğru

Yeni yıla doğru
AK Parti Sivas İl Başkanı Şahin, mesaj yayımladı

SİVAS (AA) - AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, 2016 yılının acısıyla tatlısıyla geride kaldığını belirtti. Kalkınan ve dünyanın dikkatini çeken Türkiye'de, 15 Temmuz'da Türk milletine ve Türk devletine kastetmek suretiyle bir darbe girişiminde bulunulduğunu anımsatan Şahin, darbe girişiminde 249 vatan evladının şehit olduğunu 2 bin 200 insanın yaralandığını hatırlattı.

Milletin meydanlara koşması, sokaklara, caddelere çıkması, tankların önüne kendini atması, bombalara siper olması sayesinde bu hain darbe girişiminin püskürtüldüğüne vurgu yapan Şahin, "Bu, Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu, birlik beraberlik içerisinde olduğunda yapamayacağı hiçbir şey olmadığını göstermekte." ifadesini kullandı.

15 Temmuz sonrasında hain terör örgütüne yönelik temizlik harekatı başlatıldığına işaret eden Şahin, "Ciddi anlamda 40 yıldır devletin kılcal damarlarına kadar sızmış, gizlenmiş, kendini ortaya çıkarmamış, darbe olduğunda ortaya çıkarmış görevliler var. Bunların devletten temizlenmesi esas, zira devletten temizlenmediği takdirde bu örgütün ve onların yabancı bağlantılarının yaptıramayacakları bir iş yok. Bunlar gözü dönmüş insanlar, nitekim Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin suikaste uğramasında bunu gördük.

Türkiye üzerindeki hain emeller devam ediyor ve hainler hala ortalıkta geziyor demektir. Onun için millet olarak uyanık olmaya devam etmeliyiz, bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeliyiz." ifadelerini kullandı.

2016 yılında terörle çok etkin bir mücadele yapıldığını ve şehirlerin büyük oranda PKK'dan temizlendiğini belirten Şahin, mesajında şunları kaydetti:

"9 binden fazla PKK'lı etkisiz hale getirildi. Dolayısıyla bu mücadeleye devam ederek PKK'yı ülke gündeminden mümkün olduğu kadar çıkarmamız gerekiyor. Diğer taraftan PKK'yı destekleyen PYD, güney sınırlarımız boyunca kendisine bir otonom bölge kurmak istiyordu, buna da Türk ordusu müdahale etti ve Cerablus'tan Kuzey Suriye'ye girmek suretiyle Özgür Suriye Ordusu ile El-Bab'a kadar yürüdü. Daha sonra Menbiç ve diğer yerlerde aynı şekilde özgürleşecek ve PKK'nın, onun bağlantılarının Türkiye üzerindeki emellerine fırsat verilmeyecek. DEAŞ da bu şekliyle topraklarımızdan ötelendi ve DEAŞ'la ilgilide mücadelemiz son hızla devam ediyor.

2016 yılı bu şekilde mücadelelerle geçerken yine ekonomimiz büyümeye devam etti. 2017 yılında bu mücadelelerin neticelenmesini bekliyoruz, arzu ediyoruz, bunun için gayret gösteriyoruz ve güvenlik güçlerimize Allah güç derman versin diyoruz. Kalkınmamız 2017 yılında da devam edecek hem eğitimde, hem sağlıkta, hem sporda, hem ekonomide, hem savunma sanayide kalkınmaya hep beraber devam edeceğiz. Dünya devletlerinin bütün engellemelerine rağmen Türkiye büyüyecek, güçlenecek ve hak ettiği yeri alacaktır. 2017 yılının milletimize ve tüm insanlığa huzur barış ve sevgi getirmesini diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.