Yeni yönetimle yeni hedeflere

Yeni yönetimle yeni hedeflere
Atiker Konyaspor, genel kurulla yönetimini yeniledi. Yeşil-beyazlı takımda yönetici sayısı 21’e çıkarken, eski yönetimden 7 kişi liste dışı kaldı. Başkan Ahmet Şan, bir gün Anadolu’dan yeniden bir şampiyon çıkacaksa bu takımın Konyaspor olacağını söyledi.

Olağanüstü genel kurulla yeni yönetimini belireme kararı alan Atiker Konyaspor, 60 delegenin katıldığı kongreyle Mayıs ayına kadar görev yapacak yönetim kurulunu belirledi.  Geçen hafta çoğunluğun sağlanamadığı kongre, çoğunluk aranmaksızın yapılırken, katılan delegelerin oylarıyla kulübün kuruluş tarihi de 1922 olarak değiştirildi.

 

21 KİŞİ’YE ÇIKTI

 

Divan başkanlığını ASKF Başkanı Remzi Ay’ın yaptığı kongrede Konyaspor ile hazırlanan slayt gösterisi duygusal anların yaşanmasına neden olurken, kulübün kuruluş tarihinin 1981’den 1922’ye taşınması oybirliğiyle kabul edildi. Kurucu başkan olarak da Süreyya Bey, belirlendi. Kulübün bilanço, gelir ve giderleri açıklanırken, şu anda yaklaşık olarak 25 milyon civarında borç bulunduğu dile getirildi. Geçen sezon kulübün 8 milyon 300 bin TL kar elde ettiği vurgulanırken, başarının sürdürülmesi durumunda borcun sezon sonunda sıfırlanması hedefi belirlendi.

 

9 YENİ İSİM

 

Yönetime şirketleşme yetkisinin de verildiği kongrede önemli isimler yeni yönetimde görev almadı. Yüzde 37 oranında bir değişimin yaşandığı yeni listede, eski yönetimden Güven Öten, Mehmet Akdaş, İbrahim Çınar, Ahmet Ak, Ahmet Çalık, Cafer Başoda ve Hamdi Parmak yer almadı. Geçen hafta yönetici sayısının azaltılacağı yönünde beyanlar gelirken, yönetime talebin çok olması 19 olan yönetici sayısını da 21’e çıkardı.

 

OLACAKSA KONYASPOR ŞAMPİYON OLACAK

 

Yönetimin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından konuşan Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, “Birlikte Konyayız” sloganını İstanbul’un Konya’yı kabul edinceye kadar canı gönülden devam edeceğini dile getirdi. Kongreye katılan taraftarlar tarafından konuşması sık sık sloganlarla kesilen Şan, “En başta büyük taraftarımıza teşekkür ediyorum. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da farklarını gösterdiler. Gurur duydum. Küfür ve şiddet olmadan taraftar nasıl olunurmuş herkese gösterdiler. İstanbul’da bir maçta tribünlerin yarısı dolduğunda tribünler doldu diyenler gelsin Konya’yı görsün. Bu başarıda emeğiniz çok büyük. Biz olalım olmayalım. Kulübümüzün 100. yılı kaklaşıyor. Neden 2022 yılında Konyaspor şampiyon olmasın. Anadolu’dan tekrar bir şampiyon çıkacaksa bu da Konyaspor olacak” diye konuştu.

 

BORÇSUZ BİR TAKIM

 

Ligin uzun bir maraton olduğuna dikkat çeken Şan, bu sezon da 55-60 puan civarında ligi bitireceklerini söyledi. Aykut Kocaman ile birlikte geleceğe önemli bir yatırım yaptıklarının altını çizen Şan, şöyle devam etti: “Hocamız bu sezon da 55-60 puan bandında olabileceğimizi söyledi. Lig uzun bir maraton. Bizim yılmadan durmadan takımızı destelememiz gerekiyor. Sezon başında bir iki mevkide istediğimiz oyuncuları alamadık. Ama devre arasında bu eksikliği giderebiliriz. Öte yandan Konyaspor’un gelirleri başarıya odaklı gelirler. Kimseden bağış istemiyoruz. Takımımızın başarısıyla geçen sezon 8 milyon 700 bin artı verdik. Bu sezon da bu başarıyı artırarak, sezonun sonuna borsçsuz bir kulüp olarak girmek istiyoruz. Bu sezon olmasa da gelecek sezonun ortasında borçsuz bir Konyaspor olacak. Hedefimiz şampiyon bir Konyaspor yaratmak. ”

 

YÖNETİM KURULU

 

Ahmet Şan (BAŞKAN)

Ali Akkanat

Fatih Yılmaz

Ömer Korkmaz

Abdullah Şanlı

Mustafa Oral

Ali Karaçayır

Ahmet Baydar

Ali Kaya

Erhan Gökmen

Hüseyin Polat

Celalettin Çakıcı

Sefa Coşkun

Osman Dağ

Ömer Demirhan

Hasan Ali Ünlü

Mustafa Güncü

Mehmet Tosunoğlu

Ömer Zeren

Fatih Tınmaz

Tayfun Yenikaynak

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.